Added a pair of subs to the system.

This is a place where you can post pics of your systems.
Post Reply
User avatar
BlueKnight
Advanced Member
Posts: 1342
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:27 pm
Location: Northumberland Straight, NB.

Added a pair of subs to the system.

Post by BlueKnight » Sat Oct 04, 2014 10:51 am

Getting the very bottom octaves is very satisfying.

Image
Last edited by BlueKnight on Sat Apr 11, 2015 3:42 pm, edited 1 time in total.
Mike

aliaswolf
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Mar 21, 2014 9:58 am
Location: Germany

Post by aliaswolf » Sat Oct 04, 2014 11:45 am

Hello Mike,
I think I know what you are talking about. My Genesis 2.5 have their subs already build in. The midrange planars (BG48) are driven by my BC amps (AG 3000 and AG 8000), with the PSA DS and PWT as source. The four 12' woofers have their own amp, which are part of the Genesis system.
Enjoy your system! Although it looks good I believe it's SQ out competes the optical impression....

User avatar
BlueKnight
Advanced Member
Posts: 1342
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:27 pm
Location: Northumberland Straight, NB.

Post by BlueKnight » Sun Oct 05, 2014 7:19 am

I left a note with GilBut to see if he can make a pair of power cords to replace the supplied OEM's.

The plugs look like IEC's but use only two blades. The female socket is also a tiny bit smaller which mean that a mofified IEC wont fit.

While I wait for an answer feel free to chirp-in with a suggestion.

Image
Mike

User avatar
BlueKnight
Advanced Member
Posts: 1342
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:27 pm
Location: Northumberland Straight, NB.

Post by BlueKnight » Mon Oct 06, 2014 10:30 am

Boy, those IEC's power cables with available C-17 connectors are hard to find. There's a dealer in Halifax that carries AudioQuest NRG-X2 and they are not expensive.

They should be an adequate replacement for the cheap and very stiff 18awg OEM cables. ( Shown here with C7 connector)


Image

Image
Last edited by BlueKnight on Sat Oct 25, 2014 7:28 am, edited 1 time in total.
Mike

masluck
Advanced Member
Posts: 184
Joined: Tue Dec 23, 2008 12:07 pm
Location: Central New York

Power Cables

Post by masluck » Thu Oct 09, 2014 6:53 am

Hi Boo Lite,

Nice system as always... :D

Why not use just a regular connector with the ground not connected? If the shape is the same, I don't see an issue unless I am missing something here. I used a BC68 cable on an AV receiver for a friend in his pub without issue - same configuration as what you show here.

Mark

User avatar
BlueKnight
Advanced Member
Posts: 1342
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:27 pm
Location: Northumberland Straight, NB.

Post by BlueKnight » Thu Oct 09, 2014 7:43 am

Thanks Mark for the kind words. As I mentioned in a prior post, I tried that with a few extra cords I have.The female C-3 plug is too big for the male C-17 receptacle of the subs.

I supposed I could do a bit of destructive testing on an old cord and shave the plug to fit and see if the blades align the same. Anyway...No biggie. I have proper ones on order.
Mike

Post Reply